Pyszna i sycąca przekąska na śniadanie lub kolację. Zasmakuje małym oraz dużym łakomczuchom.

Składniki:

150g sera żółtego

8 parówek

1 cebula

5 ogórków konserwowych

keczup

1 jajko

 

Ciasto:

300g maki

16g drożdży

200ml mleka

3 łyżki oleju

1 łyżka cukru

1 łyżeczka soli

 

Przygotowanie:

Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier i drożdże rozpuszczone w odrobinie mleka. Wlać olej i resztę mleka. Wyrabiać ciasto, aż będzie miękkie i gładkie. Ciasto przykryć ręcznikiem i odstawić do podwojenia objętości. Następnie podzielić je na 8 kawałków i rozwałkować na prostokątne placki. Każdy prostokąt posmarować keczupem, położyć plasterki parówek, odrobinę posiekanej cebuli i startego ogórka. Zlepić brzegi. Ponacinać w poprzek. Bułeczki posmarować jajkiem i posypać startym serem. Piec ok. 20 min w temp. 200 stopni.

Smacznego!

Danie poleca Kamil Falaciński

 

Pyszna i sycąca przekąska na śniadanie lub kolację. Zasmakuje małym oraz dużym łakomczuchom.

 

Składniki:

150g sera żółtego

8 parówek

1 cebula

5 ogórków konserwowych

keczup

1 jajko

 

Ciasto:

300g maki

16g drożdży

200ml mleka

3 łyżki oleju

1 łyżka cukru

1 łyżeczka soli

 

Przygotowanie:

Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier i drożdże rozpuszczone w odrobinie mleka. Wlać olej i resztę mleka. Wyrabiać ciasto, aż będzie miękkie i gładkie. Ciasto przykryć ręcznikiem i odstawić do podwojenia objętości. Następnie podzielić je na 8 kawałków i rozwałkować na prostokątne placki. Każdy prostokąt posmarować keczupem, położyć plasterki parówek, odrobinę posiekanej cebuli i startego ogórka. Zlepić brzegi. Ponacinać w poprzek. Bułeczki posmarować jajkiem i posypać startym serem. Piec ok. 20 min w temp. 200 stopni.

Smacznego!

Danie poleca Kamil Falaciński


Zaloguj

Zaloguj się

Nazwa *
Hasło *
Zapamiętaj mnie
luty 2018
P W Ś C Pt S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Dzwonki

1. 08:15 - 09:00
2. 09:10 - 09:55
3. 10:05 - 10:50
4. 11:00 - 11:45
5. 12:00 - 12:45
6. 13:00 - 13:45
7. 13:50 - 14:35
8. 14:40 - 15:25

Nasze certyfikaty