Przepis dostałam od swojej babci, pierwszy raz przyrządziłam je właśnie z Nią. 

Są idealnym prezentem np. na Dzień Mamy, wystarczy włożyć je do ozdobnego pudełka i przewiązać wstążką . Są wyśmienite i proste w przygotowaniu! 

Składniki:

100 g – cukru

200 g – gorzkiej czekolady

100 ml – śmietanki (do ubijania)

50 g – pokruszonych migdałów

Sposób przygotowania:

 

Podgrzej śmietankę na wolnym ogniu, aż zacznie wrzeć, następnie zdejmij z ognia i włóż pokruszoną czekoladę. Dodaj cukier i wymieszaj wszystko razem. Przelej do miseczki i poczekaj aż masa przestygnie na tyle, by można było formować kuleczki (ok. 2 - 3 godz.) Uformuj kuleczki, następnie obtocz w pokruszonych migdałach. Włóż do lodówki na przynajmniej pół godziny.
Po wyjęciu z lodówki są gotowe do zjedzenia.

Smacznego!
Daria Pietruszewska


Zaloguj

Zaloguj się

Nazwa *
Hasło *
Zapamiętaj mnie
lipiec 2018
P W Ś C Pt S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Wkrótce...

Brak wydarzeń

Dzwonki

1. 08:15 - 09:00
2. 09:10 - 09:55
3. 10:05 - 10:50
4. 11:00 - 11:45
5. 12:00 - 12:45
6. 13:00 - 13:45
7. 13:50 - 14:35
8. 14:40 - 15:25

Nasze certyfikaty