Czas przygotowania: 30 minut

Dla 4 osób

Składniki: – 8 jabłek – 4 jajka – 100 g cukru – 100 g mąki – sok z cytryny – mąka do obtaczania – opakowanie cukru waniliowego – cynamon – olej do smażenia

 

Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z żółtkami. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Plastry jabłek obtaczaj w mące, zanurzaj w cieście i smaż z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z patelni za pomocą łyżki cedzakowej i osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Posyp cukrem waniliowym wymieszanym z cynamonem. Podawaj gorące. Smacznego! :)

Przepis poleca Angelika Falacińska

 

 

 

 


Zaloguj

Zaloguj się

Nazwa *
Hasło *
Zapamiętaj mnie
maj 2018
P W Ś C Pt S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Wkrótce...

Brak wydarzeń

Dzwonki

1. 08:15 - 09:00
2. 09:10 - 09:55
3. 10:05 - 10:50
4. 11:00 - 11:45
5. 12:00 - 12:45
6. 13:00 - 13:45
7. 13:50 - 14:35
8. 14:40 - 15:25

Nasze certyfikaty