Składniki:

• 1 wiaderko (1 kg) twarogu

• 6 łyżek żelatyny

• 25 dag śmietany 30%

• paczka biszkoptów

• galaretka brzoskwiniowa

• galaretka wiśniowa

 

• puszka brzoskwiń

• 6 łyżek cukru pudru

• cukier waniliowy

Przygotowanie:

Galaretkę wiśniową rozpuścić w wodzie ( ½ l) i odstawić do zastygnięcia. Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, 5. łyżkami syropu brzoskwiniowego (z puszki brzoskwiń) i rozpuszczoną żelatyną. Połączyć z ubitą śmietaną. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami i kawałkami galaretki wiśniowej oraz brzoskwiniami z puszki. Zalać masą serową i schłodzić. Po schłodzeniu polać ciasto galaretką brzoskwiniową.

Smacznego!

Przepis wybrała i sprawdziła Ala Zyska


Zaloguj

Zaloguj się

Nazwa *
Hasło *
Zapamiętaj mnie
maj 2018
P W Ś C Pt S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Dzwonki

1. 08:15 - 09:00
2. 09:10 - 09:55
3. 10:05 - 10:50
4. 11:00 - 11:45
5. 12:00 - 12:45
6. 13:00 - 13:45
7. 13:50 - 14:35
8. 14:40 - 15:25

Nasze certyfikaty