Składniki:

• 1 wiaderko (1 kg) twarogu

• 6 łyżek żelatyny

• 25 dag śmietany 30%

• paczka biszkoptów

• galaretka brzoskwiniowa

• galaretka wiśniowa

 

• puszka brzoskwiń

• 6 łyżek cukru pudru

• cukier waniliowy

Przygotowanie:

Galaretkę wiśniową rozpuścić w wodzie ( ½ l) i odstawić do zastygnięcia. Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, 5. łyżkami syropu brzoskwiniowego (z puszki brzoskwiń) i rozpuszczoną żelatyną. Połączyć z ubitą śmietaną. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami i kawałkami galaretki wiśniowej oraz brzoskwiniami z puszki. Zalać masą serową i schłodzić. Po schłodzeniu polać ciasto galaretką brzoskwiniową.

Smacznego!

Przepis wybrała i sprawdziła Ala Zyska


Zaloguj

Zaloguj się

Nazwa *
Hasło *
Zapamiętaj mnie
lipiec 2018
P W Ś C Pt S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Wkrótce...

Brak wydarzeń

Dzwonki

1. 08:15 - 09:00
2. 09:10 - 09:55
3. 10:05 - 10:50
4. 11:00 - 11:45
5. 12:00 - 12:45
6. 13:00 - 13:45
7. 13:50 - 14:35
8. 14:40 - 15:25

Nasze certyfikaty